Massages

Klassieke massage

25, 50 of 75 minuten
Een massage op basis van klassieke massagetechnieken. Hierbij zitten zowel oppervlakkige technieken alsook  technieken die steviger zijn en dieper het spierweefsel in gaan. U kunt bij de masseur altijd aangeven of u een stevige druk of juist een mildere druk prefereert. Zo stemt de masseur de massage af op uw specifieke wensen.

Lotusmassage

 25 of 50 minuten
De lotusmassage is een massage die voornamelijk bestaat uit strijkingen. Dit is een oppervlakkige techniek. Dit is dan ook een relatief zachte massage. Uiterst geschikt om te rust te komen.

Bamboemassage

25, 50, 75 minuten
Bamboe is een oersterk en vederlicht natuurproduct. Het neemt snel warmte over en past door de rondingen uitstekend in een massageroutine. Met behulp van bamboestokken worden de spieren los gemasseerd. Tijdens de massage wordt afwisselend gemasseerd met de handen en de bamboestokken. Met de bamboestokken is het makkelijker om druk uit te oefenen op het lichaam waardoor deze massage relatief eenvoudig vrij stevig uitgevoerd kan worden. Zoals bij iedere massage kunt u zelf aangeven of u de druk zachter of juist steviger wilt ervaren.

 Hotstone massage

Bij de hotstone massage wordt masseren gecombineerd met aangename warmte. Deze warmte wordt afgegeven door verwarmde basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente welk in staat is om warmte lang vast te houden. De combinatie van beweging en warmte zorgt ervoor dat de massage diep indringt in de spieren waardoor deze ontspannen.
De hotstone massage kunt u reserveren voor een duur van 50 of 75 minuten. Tijdens de massage van 50 minuten zullen de rug, nek en schouders worden gemasseerd evenals de achterzijde van de benen. De 75 minuten durende massage bevat daarnaast ook de voorzijde van de benen, armen, handen en het gezicht.

Honingmassage

 25 of 50 minuten
Gedurende de eerste 15 minuten van deze massage worden uw rug, nek en schouders ingesmeerd met honing en vervolgens gemasseerd. Door middel van een handdoek gedrenkt in water zal de honing verwijderd worden, waarna er een babyzachte huid achterblijft. De resterende tijd van de massage zal er gemasseerd worden met reguliere massageolie.

Let wel: alleen de rug, nek en schouders worden ingesmeerd met honing, ongeacht de duur van de massage.

Tapen & Kinesiotapen

Naast massages bieden wij ook de mogelijkheid om te tapen. Zowel de traditionele sporttape als ook de innovatieve kinesiotape behoren tot de mogelijkheden. Het doel van een tape kan zijn preventief, therapeutisch of als nazorg. Het tarief is afhankelijk van de grootte van het te tapen gebied en zal in overleg tot stand komen. 
De traditionele sporttape is een wit niet elastisch, klevend verband op linnenbasis. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt om een enkeltape aan te leggen welke dient om verzwikkingen te voorkomen.
Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. Het heeft dezelfde eigenschappen als de huid qua elasticiteit en dikte. De tape blijft ongeveer 3 tot 7 dagen plakken en is waterbestendig. Kinesiotape kan worden gebruikt bij diverse blessures en klachten. Het versnelt het zelfgenezende vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en geeft geen bewegingsbeperking. De tapebehandeling is onderdeel van een totaalbehandeling van een zorgprofessional. (Bron & meer info)

 ***